gsespiell


Activitats musicals per a escoles i altres col·lectius

Si vols més informació :

Telèfon: 639.67.83.49
Correu electrònic: info@euterpiades.cat


27 de maig 2015

FAQs sobre el TALLER de FLAUTA DOLÇA per a MESTRES de MÚSICA del MES de JUNY

Ens han arribat algunes preguntes sobre el taller, i creiem interessant compartir-les amb vosaltres :

Pregunta: Em pots detallar una mica més què es presenta en "Conèixer l'instrument"?
Resposta: Es presenten els 8 membres bàsics de la família de les flautes, comentant les tessitura de cadascuna. I a més altres membres addicionals. Es comentarà la diferència entre la flauta medieval, la renaixentista i la barroca, i també amb la flauta moderna o alemanya. Es parlarà de les diferents fustes en que es pot fer una flauta,així com de les diferents afinacions que podem trobar al llarg de la seva història. Es comentaran flautes famoses (Dodrecht, Ganassi, Kinsecker, Stanesby,...). I també es comentarà la seva història, des de l'Edat Mitjana fins als nostres dies, parlant de la importància d'aquest instrument en cada època, indicant també compositors i obres destacades.

Pregunta: Quan parles de temes tècnics de l'instrument, a què et refereixes?
Resposta: La flauta és un instrument de vent, i com a tal, una part molt important és la respiració. Es un dels punts que tractarem al curs, com respirar bé i com aconseguir un flux d'aire correcte per a la sonoritat de l'instrument. Un altre punt molt important que tractarem és el moviment de la llengua: Cal articular cada nota (que es fa amb la llengua) per aconseguir lligats, picats, stacattos, etc. i tot això al mateix temps que movem els dits. Cal una gran coordinació dels dits cada vegada que canviem de nota, i també una bona posició de les mans, braços i de tot el cos. Veureu que realment és un instrument molt complet, i que requereix d'una gran coordinació i de reconeixement del propi cos, a més que també pot servir com a base per als nens que després vulguin tocar un altre instrument de vent, com l'oboè, el saxòfon, etc...

Pregunta: Comenteu que hi ha places limitades. Quin és el màxim de participants en el taller?
Resposta: El màxim nombre de participants per cada taller és de 25, doncs considerem que més ja no és adequat per un curs d'aquest tipus. Les places s'estan assignant per ordre d'arribada de les inscripcions.

Pregunta: El dinar està inclòs en el preu del taller?
Resposta: No. El que sí podem mirar de gestionar és un preu de menú en algun restaurant del voltant. O si més no informar-vos de quins restaurants hi ha al voltant per poder anar a dinar els que us volgueu quedar a la tarda a les classes tècniques per parelles, com a participants o com a oients.

Pregunta: Hi haurà un certificat d'assistència al curs?
Resposta: Sí, es lliurarà un document certificatiu de que heu assistit a aquest taller.I també se us entregarà una carpeta amb informació sobre el que treballem perquè la pugueu utilitzar després a l'escola.

En cas que tingueu alguna altra pregunta, no dubteu en fer-nos-la i us la contestarem el més aviat possible. I si coneixeu algú que creieu que pugui estar interessat en aquests tallers, feu-li arribar aquesta informació. Gràcies!

Recordem que podeu escollir entre dues dates/llocs:
- Dissabte 20 de juny a l'Escola Municipal de Música de FLIX (Ribera d'Ebre)
- Dissabte 27 de juny a l'Escola de Música MICROSONS, de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) 

I que si us inscriviu abans del 31 de maig teniu un descompte en el preu del taller!

Aquí teniu el cartell-butlletí amb tota la informació i el formulari d'inscripció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada