gsespiell


Activitats musicals per a escoles i altres col·lectius

Si vols més informació :

Telèfon: 639.67.83.49
Correu electrònic: info@euterpiades.cat


14 d’ag. 2011

Audició per a escoles curs 2011-2012: Realment coneixem la flauta dolça?

Un instrument molt proper i alhora molt desconegut...

Una oportunitat per conèixer la flauta de bec, la seva gran família i la seva història. Una estona d'entreteniment i aprenentatge on es combinen explicacions amb recursos visuals i acústics, podent tenir ben a prop un gran nombre de flautes i poder escoltar en directe el seu so.

En moltes escoles utilitzem la flauta de bec (o flauta dolça) com a instrument vehicular per aprendre música. Es un instrument que és senzill de fer sonar,  i que a més té un preu molt assequible, doncs en la majoria de casos comprem una flauta soprano de plàstic. Tot plegat fa que considerem aquest instrument com a quelcom molt proper, senzill i que, fins i tot, el menyspreem una mica davant d’altres instruments com el piano, el violí, el clarinet,...

Però realment tenim a l’abast un instrument que és totalment desconegut per a nosaltres, amb una família molt gran (a l’audició es presenten més de 8 flautes diferents, totes flautes de bec), i amb una llarga història (des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat, amb obres escrites per aquest instrument de compositors tan grans com Bach, Vivaldi, Haendel, Telemann,...).

Trobaràs més informació al Díptic de l'audició  

"Una audició de flauta dolça que ens demostra, àmpliament, la capacitat de l’instrument així com el prestigi que havia tingut en el seu moment.
La interpretació i les explicacions de la Glòria ens ha aclarit les parts d’aquest instrument i ens ha brindat la possibilitat de veure, escoltar i gaudir d’altres membres de la família de la flauta de bec, acostant-nos a l’edat mitjana, els trobadors i les danses del moment.
Estic segura que aquesta audició en viu ha engrescat i predisposat als nens i nenes a l’aprenentatge de l’instrument que tot just encetaran el cicle vinent."
Laia Fàbregas Vilà, mestra especialista de música. CEIP Eduard Corbella, curs 2009-2010